רפאל מדיה בניית אתרים

רפאל מדיה

דיגיטל - התשוקה שלנו!

טיפים להאצת מהירות האתר

תוכן עניינים

האצת מהירות אתר

אתר אינטרנט הוא הבסיס הראשוני במפת הדרכים הדיגיטלית של עסק. בודאי לקח לכם זמן להחליט לבנות את האתר, לעצב ולהשלים אותו לשביעות רצונכם. אז עכשיו רק יש לודא שהאתר שלכם מהיר, ובמידה ולא- לפעול להאצת מהירות האתר!

עכשיו שיש לכם אתר, עשיתם את הצעד הראשון לעולם הדיגיטלי בעסק שלכם! ישר כח!

 

יש לי אתר, אך הוא איטי מדי

לאחר שבניתם אתר, עכשיו אתם צריכים לוודא שהוא עולה במהירות רבה כך שהגולשים שלכם יהנו מחווית משתמש נעימה וקלילה.

מה יקרה אם האתר איטי מדי? לגולשים שלכם לא יהיה את הסבלנות להמתין לזמן טעינת האתר המלאה, והם ינטשו את האתר מבלי שביצעו פעולת המרה כלשהיא, שאתם מעוניינים בה!

 

האצת מהירות האתר- גורם קריטי בחווית המשתמש

נמצא כי מהירות הטעינה של דפי האתר הינה גורם קריטי עבור גולשים המבקשים להיכנס לאתר, בקביעתם אם ימשיכו להשתמש באתר או יעברו לאתר אחר.

מעבר לחווית המשתמש של הגולש, לא פחות חשוב גוגל מקדם אתרים שנטענים מהר. אתרים איטיים לא יקודמו באופן אורגני על ידי גוגל, וכך האתר יזכה לפחות חשיפת גולשים. קראו עוד אודות אופן קידום האתרים של גוגל.

 

מדד PR- PAGE RANK

אחד המדדים של גוגל לקביעת דירוג האתר (PR – Page Rank) הינו מהירות הטעינה של האתר והצגתו לגולשים ברשת. על פי גוגל, ככל שאתר נטען ועולה מהר יותר, כך עולה הסיכוי שלו לקבל דירוג גבוה יותר ולהופיע גבוה יותר בתוצאות החיפוש הרלוונטיות.

מהירות האתר לא משפיעה רק על דירוג ביטוי אחד אלא על כל הביטויים, על חוויית המשתמש, על הורדת שיעור הנטישה של גולשים באתר וסריקה מהירה יותר של הזחלנים של גוגל. לבדיקת מהירות האתר בכלי של גוגל, לחץ כאן

 

אופטימיזציה של מהירות אתר- פעולות שיש לנקוט:

כפי שהמאמר מתאר, המטרה של בעלי אתרים והמטרה של גוגל כמנוע החיפוש היא- אתר מהיר ואיכותי!

להלן המלצות להאצת מהירות האתר, שחלקם תוכלו לבצע בעצמכם וחלקם תוכלו להיעזר בנו או בכל איש מקצוע בעל ידע וניסיון באופטימיזציית אתרים.

  1. אחסון- היכן האתר מאוחסן? יש לוודא שהאתר מאוחסן על אחסון אמין, עדיף ישראלי שאין עליו אתרי ספאם. אחסון שיתופי ידרוש יותר משאבים מהמערכת ויהיה פחות מהיר מאחסון אישי.
  2. תוכן JS/CSS- כדאי לשקול את האפשרות לספק תוכן JS/CSS קריטי באופן מוטבע ולעכב את כל תוכן ה-JS/CSS שאינם קריטיים.
  3. להפטר מתוספים מיותרים שלא בשימוש- הסרת תוספים לא רצויים
  4. כיבוי תוספים שאינם בשימוש
  5. דחיסת תמונות- תמונות ממלאות נפח אחסון נכבד באתר, ולכן יש להשתמש בתמונות מצד אחד איכותיות אך מצד שני עם גודל מינימלי. יש לבצע דחיסת תמונות בממש הניהול של האתר. תמונות שעברו אופטימיזציה נטענות מהר יותר וצורכות פחות נתונים. התוצאה- טעינה מהירה יותר
  6. מדיה חיצונית- יש להשתמש בקישורים חיצוניים למדיה כבדה כמו סרטונים. לדוגמא במידה ויש לכם סרטון, יש להעלות אותו ראשית לערוץ יוטיוב ולאחר מכן להטמיע את הקישור לסרטון באתר. לא מומלץ כלל להעלות סרטונים לאתר- דבר המאט בצורה משמעותית את אופן טעינתו. 
  7. קטעי קוד מיותרים- נטרול ומחיקת קודים לא נדרשים ממקורות חיצוניים לאתר.
  8. עדכון מערכת האתר לגרסה העדכנית ביותר.
  9. שימוש בתוספי cache (זיכרון מטמון) באתר. המומלץ: wp fastest cache
  10. אבטחה- שימוש בתוספי אבטחה באתר. יש להשתמש בתוספים מוכרים וידועים שימנעו פריצות לאתר.

אם תחליטו לוותר על כל השלבים, אתם מוזמנים לפנות אלינו לצורך ביצוע אופטימיזציה. בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *